Skip to main content

Friends Of The Arts #7 cu Roman Tolici și Norica-Ioana Popescu

Al șaptelea episod aduce în prim plan lumea lui Roman Tolici și a Noricăi Popescu, și mută focusul dinspre tehnici și metode către creativitate și experiență artistică.

Roman și Norica scot în evidență importanța explorării și a învățării de la toți cei din jur, cu o atenție deosebită acordată anilor de facultate și experienței împărtășite de profesori.

 

Născut în 1974, în satul Ghetlova, Republica Moldova, Roman Tolici îsi începe studiile artistice la Şcoala de Arte „Igor Vieru” din Chişinău. În 1990 se stabilește în Bucureşti, iniţial ca bursier al statului român, la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza”, iar ulterior absolvă secţia de grafică a Universităţii Naţionale de Arte. Începând cu sfârşitul anilor ‘90 experimentează în zona literară, animaţie, fotografie, comics şi ilustraţie, iar de la începutul anilor 2000 se impune ca pictor, numărându-se printre cei mai activi și apreciați artiști ai generației sale. 

 

Norica-Ioana Popescu a absolvit studiile universitare de licență și masterat la UNArte, specializarea Pictură. Și-a completat studiile de licență în Franța, la École Supérieure d'Art de Grenoble, iar pe cele de masterat în Italia, la Accademia di Belle Arti di Roma. În prezent este doctorandă în cadrul I.O.S.U.D. UNArte București. Artista consideră pictura ca fiind o grație divină acordată omului, căci prin aceasta invizibilul devine vizibil, trecutul poate fi strămutat în prezent și viitor, iar uitarea se preface în memorie veșnică, depășind timpul și învingând moartea. 

***

Ascultă episodul complet pe Spotify Podcast, aici

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute

Prezentat de UniCredit Bank 

Produs de Black Rhino Radio