Skip to main content

Friends Of The Arts #4 cu Dragoș Olea și Delia A. Prodan

Episodul patru gravitează în jurul mesajului artistic și a modului optim prin care acesta poate ajunge la public. Alături de Dragoș Olea și Delia A. Prodan subiectul traversează de la procesul de mediere artistică către întoarcerea la bucuria inițială de a crea artă și explorarea sentimentului care te împinge către acest act.
 

Dragoș Olea lucrează și visează cu ochii deschiși între București, Bruxelles și universul utopic Suprainfinit ca membru al grupului artistic Apparatus 22 (împreună cu Erika Olea și Maria Farcaș), colectiv transdisciplinar de artă angrenat în procese de queering ale viitorului. Este membru al duo-ului curatorial KILOBASE BUCHAREST (împreună cu Sandra Demetrescu) ce explorează trei subiecte principale: economie, queer și București, inspirându-se consistent din contextul local.


Delia A. Prodan îşi concentrează practica în jurul fragmentelor şi obiectelor obișnuite. De la bucăţi de piatră și beton, până la metal și cărămidă, își abordează subiectele cu o privire sensibilă și consideră că obiectele sunt vii ‒ se învinețesc şi crapă, spun povești.

Folosindu-se în principal de medii precum fotografia şi sculptura, introduce în lucrări şi imagini de arhivă şi text. 

Deţine un master în cadrul departamentului de Fotografie și Imagine Dinamică (UNArte), iar recent a fost parte din expoziţii în spaţii precum GAEP, Galeria Posibilă şi Calciu: Curatorial Lab.

***

Apasă aici să asculți episodul pe Spotify Podcast.

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute
Prezentat de UniCredit Bank 
Produs de Black Rhino Radio