Skip to main content

Friends Of The Arts #3 cu Cosmin Năsui și Matei Emanuel

Cosmin Năsui și Matei Emanuel se alătură celui de-al treilea episod al podcastului Friends Of The Arts. Ghidați de Artemisa Pascu, cei doi povestesc despre importanța comunităților în dezvoltarea pieței locale de artă. Dintr-o perspectivă de seniorat, Cosmin crede în proiectele de generație pentru găsirea soluțiilor colective și a unui spațiu de experimentare local și internațional. Proaspăt absolvent al secției de sculptură la UNARTE, Matei continuă discursul despre comunități prin crearea unor grupuri interdisciplinare alături de care un artist își poate găsi și promova vocea artistică. 
 

Cosmin Năsui este curator, istoric și critic de artă, manager cultural, evaluator acreditat de artă contemporană și evaluator de proiecte culturale. Este fondatorul celei mai largi platforme online românești pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești www.modernism.ro. Este managing partner la Nasui collection & archives (www.cosminnasui.com) și curator la platforma muzeală privată PostModernism MuseumEste autor de cărți de sinteză, monografii și studii de istoria artelor.
 

Matei Emanuel este un artist vizual emergent care studiază și lucrează în București. Practica lui artistică presupune formularea unor ironii sociale prin intermediul unor obiecte realizate din materiale și tehnici variate. Artistul mizează pe introducerea unor lucrări cu estetică de produs în serie într-o lume a artei în care valorile și așteptările sofisticate discreditează aprecierea unei atitudini comice. 

În viitorul apropiat, Matei va participa la expoziția Graduate Curated care va fi organizată de Muzeul de Artă Recentă și va fi reprezentat de galeria Cazul 101 în cadrul târgului RAD. 

***

Ascultă episodul pe Spotify Podcast. 

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute
Prezentat de UniCredit Bank 
Produs de Black Rhino Radio