Skip to main content

Art In Progress_4. Intermedium.

Art In Progress_4. Intermedium. are loc în perioada 1 – 18 septembrie, la Spațiul The Institute, din incinta Combinatul Fondului Plastic.

Curatorul acestei ediții este Iulian Bădărău, arhitect și designer, co-fondator STUDIOMASURA și în prezent parte din biroul de arhitectură CUMULUS. Iulian este implicat în proiecte de arhitectură, design interior și design de obiect, având ca scop dezvoltarea unei metode de lucru integrate, de la concept la prototipare și implementare.

Urmărește să observe și să studieze arta în variatele ei forme, în diferite medii și timpuri - de la momentul când apare ideea la spațiul în care este creată și până la mediul în care este expusă și experimentată.

Este al treilea câștigător al call-ului de proiecte pe care DIPLOMA & The Institute l-au organizat la începutul acestui an pentru curatorii la început de drum.

Conceptul expoziției de artă tânără propune imaginarea unui scenariu în care spațiul fizic este manipulat pentru a obține o dimensiune intermediară. Cu alte cuvinte, spațiul real este transformat prin împrumutarea unor principii din mediul virtual și rezultă un spațiu în care experiența senzorială obișnuită este alterată în mod controlat. Scopul este democratizarea artei, care devine astfel obiect - mobilier sau decorațiune - într-un spațiu cu funcțiuni obișnuite, domestice.

Art In Progress este un demers DIPLOMA și reprezintă o inițiativă prin care The Institute își propune să aducă mai aproape de publicul larg arta, creațiile și lucrările noii generații de creatori români pe tot parcursul anului și prin formarea unei comunități reprezentative în acest sens.